Projektejer: Blæret Tang
Projektperiode: 2024-26
Samlet budget: 255.000
LAG-tilskud: 127.500
Kontakt: louise.windelboe@gmail.com

Status: I gang

Det Store Tangeventyr

Tang er en overset ressource med et stort potentiale og i Danmark har vi (stadig) rentog frisk havvand til dyrkning af tang. Tang ilter og renser havet, binder co2 og skaber ly for fiskeyngel.Samtidig er det en superfood og på top tre over verdens sundeste fødevare, som er utrolig velsmagende ogmed masser af umamismag. Og når vi høster tang fjerner vi næringsstoffer fra havet -som der er formange af. Næringsstofferne omdannes til gavnlige proteiner. Så vi taler både ind i havklima forbedring ogfødevarekrise, samtidig med at der er forskning i mange andre anvendelsesmuligheder ved brugen afhavets guld. Projektets idé er at forske i at formere og dyrke tang i Isefjorden / Kattegat med det formål atforbedre havets natur. Vi ønsker at formidle produktionen af det primære produkt som tang er og udviklenye. Hermed faciliteres at en bæredygtig naturressource inddrages som fødevare, og at der skabes en øgetbevidsthed omkring de mange muligheder havet gemmer på, hvis vi passer på det. For at dyrke tang skalder udvikles podede tangliner. Det er en mangelvare, både i Danmark og international set -og da der er storefterspørgsel på dette – og samtidig manglende viden omkring formering - vil vi gerne sætte skub iproduktionen og formidle, udvikle, dyrke og sælge disse tangliner. Med tiden vil der opstå en bæredygtigforretning i Halsnæs som skaber flere arbejdspladser og samarbejdspartnere, samt forbedrer havets naturog dermed vores klima, samt skaber flere sunde fødevarer i en tid med fødevarekrise. Formidling omkringhele projektet er en selvfølge og naturskoler, havbiologstuderende, fremtidens kokke, andre virksomhederog private vil have interesse for dette og kan få rundvisninger i kommende laboratorie og i havet.

Forrige
Forrige

Renovering og udbygning af klubhus - Hundested Rugby Klub

Næste
Næste

Isvilde - Ismejeri og konfekture